Automaattiset kuulutukset maskittomille henkilöille

Päivämäärä
13.10.2020

WYS ja Avigilon ovat yhdessä kehittäneet markkinoille ratkaisun, miten automaattisesti ohjeistaa maskittomia ihmisiä mahdollisimman sujuvasti ja viiveettömästi.

Covid-19-rajoitusten aika vaatii varmistamaan asiakkaiden, opiskelijoiden ja henkilökunnan turvallisen oleskelun eri tiloissa, kuten juna-asemilla, lentokentillä, kaupoissa, kauppakeskuksissa, kouluissa, sairaaloissa, toimistotiloissa jne. Turvallisuus koostuu useista toimenpiteistä, joista yksi oleellinen on henkilöiden suojamaskien käyttö tiloissa. 

Avigilonin analytiikkakamerat tunnistavat maskittomat henkilöt eri tiloissa tai vaikkapa kulkuväylien kävijävirroissa. Maskittomien henkilöiden määrää todennetaan reaaliaikaisesti ja automaattisesti.  Kun jossakin tilassa maskittomien henkilöiden määrä ylittää sallitun rajan, WYS Palvelualusta käynnistää automaattisesti kuulutuksen tuohon kyseiseen tilaan tai tiloihin. Eri tiloissa on mahdollista olla toisistaan poikkeavia sallittuja raja-arvoja maskittomien henkilöiden määrille.

Motorola Solutionin maskittomuudentunnistusominaisuus päivittyy sekä vanhoihin että uusiin Avigilonin analytiikkakameroihin, jotka on liitetty Avigilonin ACC 7 Enterprise lisensoituun VMS-järjestelmään. Näin tiloissa jo olevat kamerat saadaan vaivattomasti päivitettyä tukemaan pandemian mukanaan tuomia uusia turvallisuustarpeita mm. maskien käytössä.

Jos tiloissa on näyttötauluja/monitoreita, haluttu tieto, kuten pyyntö käyttää suojamaskeja, voidaan esittää niissä kuulutusten ohella tai ilman kuulutuksia. Viesti on vapaasti muotoiltavissa eri kielillä. Näyttötaulun viesti vaihtuu automaattisesti WYS Palvelualustan ohjaamana. Kussakin näyttötaulussa on mahdollista esittää toisistaan poikkeavia viestejä.

Jos kuulutusten ja näyttötaulujen lisäksi halutaan lähettää tilannetieto muille vastaanottajille, onnistuu automaattinen viestin lähetys haluttujen vastaanottajien mobiililaitteisiin, kuten esim. paikalla oleville vartijoille.

WYS Palvelualustan avulla hallitaan yhtä tai useampaa tilaa, myös eri kohteissa ja paikkakunnilla olevia tiloja, vaikka kussakin kiinteistössä olisi oma Avigilon ACC 7 VMS-järjestelmä. Kullekin tilalle voidaan asettaa omat raja-arvot maskittomien henkilöiden sallitulle määrälle.
 
WYS Palvelualustan dashboard tarjoaa monipuoliset raportointimahdollisuudet yksilöllisiin ja yhteisiin tarpeisiin tila – ja kohdekohtaisesti, eri ryhmittelyillä ja erilaisina kokonaisuuksina. Raportoinnin avulla saadaan todellista tietoa maskittomien ihmisten määrästä eri tiloissa eri ajankohtina, maskin käytön trendin kehityksestä ja vaikkapa vertailutietoa toimenpiteiden tuloksista eri tilojen kohdalla. Interaktiiviset WYS dashboardit ovat käytettävissä eri selaimilla ja päätelaitteilla, kuten kannettavalla tietokoneella ja mobiililaitteella, aina ja kaikkialla. Haluttuja raportteja on mahdollista lähettää automaattisesti esim. kollegoille. 

WYS Palvelualustan ja Avigilonin analytiikkakameroiden avulla lisätään tilojen ja henkilöiden turvallisuutta pandemian aikana tunnistamalla nopeasti henkilöt, joilla ei ole suojamaskia kasvoillaan, ja opastamalla heitä automaattisilla kuulutuksilla.

Kysy lisää

WYS
Veli-Matti Luukkanen, COB Web Your Services
puh: +358 50 411 7317
email: vm(at)wys.fi

Motorola Solutions
Timo Jääskeläinen, Regional Sales Manager – Avigilon, Finland
Video Security & Analytics
puh: +358 40 173 5488 
email: timo.jaaskelainen(at)motorolasolutions.com